POLUDNEVNI RAFTING. POLAZIŠTE - ZUGIĆA LUKA (15KM)

Krećemo sa Žabljaka, ispred Ski hotela oko 10 časova, mini busom ili džipovima. Idemo prema Splavištu, polaznoj tački za rafting koja se nalazi 2km od velikog mosta na Đurđevića Tari odnosno 24km od Žabljaka.


Na Splavištu se spremamo za rafting. Profesionalni vodiči (skiperi) upoznavaju se sa grupom i par minuta upoznavaju grupu sa pravilima i osnovnim tehnikama veslanja kao i izazovima i ljepotama rijeke.


Započinjemo rafting turu tokom koje ćemo proći pored rijeke Ljutice, ispod mosta na Đurđevića Tari preko zelenih virova sve do Žugića Luke.


Staje se radi slikanja na jednom od najizdašnijih izvora u Evropi, rečici Ljutici koja je dugačka samo 150m, a u sekundi u proljeće izbacuje od četiri do pet hiljada litara vode.


Potom se prolazi ispod mosta na Đurđevića Tari koji je remek djelo arhitekture-visok 155m i dugačak preko 350 metara.


Po izboru staje se na još jednom mjestu radi kupanja i skakanja sa stijena u prozirno čistu i jedinu pitku rijeku u Evropi.


Na Žugića Luci se završava poludnevna varijanta raftinga, tu nas čekaju mini busevi ili džipovi, tu se ponovo presvlačimo i vraćamo na Žabljak.


Cena 45 evraJEDNODNEVNI RAFTIG. SPLAVIŠTE - RADOVAN LUKA (40KM)

Kreće se kao i kod poludnevnog raftinga u 10 casova sa Žabljaka, ispred Ski hotela. Spušta se od Splavišta do Radovan Luke u dužini oko 40 km raftinga. Program je isti kao i kod poludnevne ture sa tim što po prolasku Žugića Luke jednodnevna rafting tura prolazi kroz kanjon gđe je najveća dubina kanjona (1360m) Curevac.


Jednodnevna tura se završava na Radovan Luci gdje se organizuje ručak a posle rucka povratak na Žabljak. Na Žabljaku smo oko 17 časova.


Za ovu turu potrebno je minimum 5 osoba


Cena sa uračunatim ručkom i transferom je od 100 do 110 evra u zavisnosti od broja osoba.


DVODNEVNI RAFTING. SPLAVIŠTE - SĆEPAN POLJE (80KM)

Program prvog dana je kao i kod jednodnevnog raftinga. Posle ručka u motelu na Radovan Luki (motel je ispod najvisočije tačke u kanjonu na samoj obali rijeke okružen živopisnom prirodom) slijede slobodne aktivnosti za šetnju obalom rijeke i druženje. Večera i noćenje u motelu.


Sledeći dan doručak i oko 9:30 polazak na drugih 40 km raftinga koji su takođe veoma atraktivni sa dosta bukova (brzaka ) i sa jednim od najljepših vodopada u kanjonu - Sige Bajlovića. Staje se pola sata radi slikanja i uživanja u neviđenoj ljepoti. Nastavljamo rafting do Brštanovice (najveci i najatraktivni brzaci). Na nekom od kampova organizuje se ručak. Posle ručka nastavak raftinga do Šćepan Polja gdje se završava rafting oko 17 časova. Povratak na Žabljak kroz živopisni kanjon rijeke Pive i preko planinskog masiva Durmitora sa usputnim stajanjem na više mjesta radi slikanja. Dolazak na Žabljak oko 20 časova.


Cijena sa uračunatim smještajem, hranom za dva dana i transferima je od 180- 200 evra po osobi u zavisnosti od broja osoba.


Za organizovanje ture potrebno je najmanje 5 osoba.SPECIJALNA RAFTING TURA. SPLAVIŠTE - ŠĆEPAN POLJE (80KM)

Ova rafting tura važi za April, Maj i prvu polovinu Juna kada je nivo rijeke i do dva metra veći u odnosu na Jul i Avgust. U ovom periodu je najatraktivni rafting i samo je u ovom periodu moguće za jedan dan preći čitav plovni dio rijeke Tare u dužini od 80km raftinga za šest do sedam časova sa usputnim stajanjem na više mjesta radi slikanja i ručka na nekom od kampova. Za one koji vole velike bukove (brzake) i ekstremni rafting, ova tura je pravi izbor.

Povratak na Žabljak oko 19 časova


Cena sa ručkom i transverima je 130 evra.


Rafting oprema:


Čamci marke Avon Ekstrim, čamci za rafting na divljim vodama,

Neoprenska odijelia - Mares (kratki i dugački neopreni) kao i ostala neoprenska oprema.

Specijalna ponuda

Ekskluzivno opremljen restoran, uz bogat izbor jela i vrhunsku vinsku kartu može udovoljiti čulima i najzahtjevnijih gostiju. Za ljubitelje dobre hrane nudimo širok asortiman ukusnih i zdravih jela iz nacionalne kuhinje kao i širok izbor mnogih drugih specijaliteta po izboru i želji gostiju.